- 400g bravčového mäsa
- 400g sviečkovice
- 80g šunky
- 120g hrášku
- 150g šampiňónov
- kečup
- worčester
- horčica
- cesnak
- soľ
- mleté korenie
- červené víno
- masť na opekanie
|
Horiaca valaška sa podáva so šťavou, ktorá sa pripravuje
pred očami hostí pri stole. Na panvici rostopíme maslo,
pridáme posekanú šunku, trocha podusíme, potom pridáme
hrášok, šampiňóny, kečup, worčestrovú omáčku, horčicu,
rozotretý cesnak, soľ, korenie, červené víno a dusíme.
Na masti opečieme plátky zo sviečkovice a bravčového
mäsa a striedavo ich napichujeme na valašku s kovovím hrotom
upravenú na tieto účeli. Plátky na valaške polejeme borovičkou,
zapálime a nesieme k pripravenému stolu. Horiace file
vidličkou stiahneme na tanier, na ktorý sme pripravili
ryžu a opekané zemiaky a polejeme ich šťavou pripravenou pri
stole.
|