Horiaca valaška
  • 400g bravčového mäsa
  • 400g sviečkovice
  • 80g šunky
  • 120g hrášku
  • 150g šampiňónov
  • kečup
  • worčester
  • horčica
  • cesnak
  • soľ
  • mleté korenie
  • červené víno
  • masť na opekanie

Horiaca valaška sa podáva so šťavou, ktorá sa pripravuje pred očami hostí pri stole. Na panvici rostopíme maslo, pridáme posekanú šunku, trocha podusíme, potom pridáme hrášok, šampiňóny, kečup, worčestrovú omáčku, horčicu, rozotretý cesnak, soľ, korenie, červené víno a dusíme. Na masti opečieme plátky zo sviečkovice a bravčového mäsa a striedavo ich napichujeme na valašku s kovovím hrotom upravenú na tieto účeli. Plátky na valaške polejeme borovičkou, zapálime a nesieme k pripravenému stolu. Horiace file vidličkou stiahneme na tanier, na ktorý sme pripravili ryžu a opekané zemiaky a polejeme ich šťavou pripravenou pri stole.
  späť Dalej